Luter i Orlovic

Dobrodošli na moj blog, na njemu ću pokušati naglas promišljati o inspirativnim temama i likovima iz kulture.

09.10.2014.

Načelnik Goražda najuspješniji načelnik u FBiH u ovoj godini


image Muhamed Ramović

SARAJEVO - Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović (SBB) proglašen je za najuspješnijeg načelnika u FBiH u 2014. godine. Plaketu "Najbolji načelnik - menadžer u FBiH", koju povodom Dana Evrope dodjeljuje Evropski pokret u BiH, Ramoviću je u Goraždu uručio ...

... predsjednik EP u BiH Predrag Praštalo.

Priznanje je dodijeljeno na osnovu jednoglasne odluke 15-člane komisije, jer, kako je Praštalo kazo, Ramović je pokazao da je i u teško vrijeme moguće uspješno voditi lokalnu zajednicu, te da je potrebno promijeniti politike da bi osobe poput njega došle do punog izražaja.

- U liku  Ramovića smo prepoznali jednog top načelnika, top menadžera, koji na najbolji način organizuje rad lokalne zajednice i zahvaljujući saradnicima koji su mu od velike pomoći, on na najbolji način predstavlja jednu uspješnu lokalnu zajednicu ne samo u BiH već i šire - kazao je Praštalo.

Ramović ističe da je od svih koje je dobio, priznanje EP-a u BiH posebno, te da ovo nije priznanje samo načelniku već i svim službama, pomoćnicima, uposlenicima i svim građanima Općine Goražde, saopćila je Pres-služba EPuBiH.


(Vijesti.ba/Fena)